Z politických spisů Fridricha II. Velikého, krále pruského - Friedrich II., pruský král, 1712-1786; Mertl, Jan, 1904-1978; Bílek, Jan; Friedrich II., pruský král, 1712-1786.; Lyer, Stanislav, 1900-1971 (V Praze : Melantrich, 1940)
Výbor z klíčových politických textů Fridricha II., zahrnující Antimachiavella, politickou závěť z roku 1752 a předmluvu k Dějinám mé doby. Spisy reflektují osvícenské ideály, kritiku absolutismu a panovníkovy názory na vládu a stát.
Antimachiavell, neboli, Vyvrácení Machiavelliho Vladaře — Politická závěť z roku 1752 — Předmluva k Dějinám mé doby
Přeloženo z francouzských originálů s přihlédnutím k německému vydání
Keywords: Friedrich -- II., -- pruský král, -- 1712-1786.; Friedrich -- II., -- pruský král, -- 1712-1786.; 18. století; panovníci; politické dějiny; filozofie politiky; politická moc; státověda; Prusko; Evropa; biografie; výbory; 18th century; kings and rulers; political history; philosophy of politics; political power; theory of the state; Prussia; Europe; biography; selected works