Finanční a strategická analýza vybraného podniku (Knauf Insulation, spol. s r. o.) - Matušová, Tereza (2019)
Cílem diplomové práce je vypracování finanční a strategické analýzy společnost Knauf Insulation, spol. s r.o. v časovém rozmezí od roku 2013 do roku 2017. Práce je rozdělena do dvou části. První částí je část metodická, která vymezuje jednotlivé ukazatele finanční a strategické analýzy, u finanční analýzy – horizontální a vertikální analýzu, poměrové a absolutní konkrétně ukazatele včetně bankrotních a bonitních modelů. U strategické analýzy je definovaná analýza makrookolí, mikrookolí a SWOT analýza. Druhá část této práce je část praktická, která se věnuje nejprve představení společnosti a aplikaci finanční a strategické analýza, které jsou popsány v první části této práce. Jednotlivé ukazatele jsou následně srovnány s konkurenčními podniky. V této části je dále také provedeno zhodnocení dosažených výsledků jednotlivých ukazatelů.