Istorija russkoj èkonomičeskoj mysli. Tom I, Èpocha feodalisma. - Paškov, Anatolij Ignat'jevič, 1900-1988 (Gosudarstvennoje izdatel'stvo političeskoj literatury, 1955)
První část se věnuje formování ekonomického myšlení v Rusku od středověku do počátků novověku. Sleduje vliv církevních a státních autorit na hospodářské názory, otázky vlastnictví půdy, nevolnictví a rané pokusy o hospodářské reformy.