Istorija russkoj èkonomičeskoj mysli. Tom I, Èpocha feodalisma. Čast‘ 1., IX-XVIII vv. - Paškov, Anatolij Ignat'jevič, 1900-1988; Institut èkonomiki (Akademija nauk SSSR) (Moskva : Gosudarstvennoje izdatel'stvo političeskoj literatury, 1955)
První část se věnuje formování ekonomického myšlení v Rusku od středověku do počátků novověku. Sleduje vliv církevních a státních autorit na hospodářské názory, otázky vlastnictví půdy, nevolnictví a rané pokusy o hospodářské reformy.
Nad názvem: Akademija nauk SSSR, Institut èkonomiki
Obsahuje bibliografii
Keywords: dějiny ekonomických teorií; ekonomické teorie; feudalismus; nevolnictví; Rusko; kolektivní monografie; history of economic thought; economics (theory); feudalism; serfdom; Russia; collective monographs