Zakonodatel'naja dejatel'nost' Sovetskogo gosudarstva : (osnovnyje principy i organizacionnyje formy) - Kerimov, Džangir Ali-Abbasovič, 1923-2015 (Gosudarstvennoje izdatel'stvo juridičeskoj literatury, 1955)
Publikace analyzuje základní principy a organizační formy legislativní činnosti v Sovětském svazu. Autor se zaměřuje na strukturu zákonodárných orgánů, proces tvorby právních norem a ideologické základy sovětského práva. Kniha poskytuje přehled o fungování legislativy v rámci socialistického státu.