Zakonodatel'naja dejatel'nost' Sovetskogo gosudarstva : (osnovnyje principy i organizacionnyje formy) - Kerimov, Džangir Ali-Abbasovič, 1923-2015 (Moskva : Gosudarstvennoje izdatel'stvo juridičeskoj literatury, 1955)
Publikace analyzuje základní principy a organizační formy legislativní činnosti v Sovětském svazu. Autor se zaměřuje na strukturu zákonodárných orgánů, proces tvorby právních norem a ideologické základy sovětského práva. Kniha poskytuje přehled o fungování legislativy v rámci socialistického státu.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: zákonodárství; zákonodárné orgány; zákonodárná moc; právní dějiny; Sovětský svaz; monografie; legislation; legislative bodies; legislative power; history of law; Soviet Union; monographs