Kryptoměny a možnosti jejich oceňování - Vomáčka, Lukáš; Poborský, František; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem práce je popsat možné přístupy k oceňování kryptoměn s důrazem na pohled investora a zároveň uvést, jakým způsobem je možné kryptoměny zobrazit v souladu s českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Práce je členěna do tří hlavních částí. První část obsahuje definici kryptoměn, jejich rozdělení do kategorií a také technický popis jejich fungování. V druhé částí se nachází rešerše kvantitativních studií sledující determinanty ceny kryptoměn, možnosti jejich tržního ocenění a pohled na kryptoměny z úhlu investora a těžaře, který se dá považovat za specifického investora. Poslední kapitola se skládá z analýzy doporučení Ministerstva financí České republiky týkající se vykazování kryptoměn a jejího dopadu na účetnictví. Zároveň je obsahem závěrečné kapitoly i diskuze možných způsobů vykázání a ocenění kryptoměn dle IFRS.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses