Financovanie vybraného subjektu prostredníctvom Venture Capital - Obložinský, Michal (2019)
Diplomová práce je zaměřena hlavně na specifika, které se vyskytují v rámci oceňování investičních příležitosti v oblasti Venture Capital. Práce se na základě reálné firmy snaží ukázat, jak se může potenciální investor dívat na ocenění firmy, která nemá žádnou finanční historii a její hodnotu generuje výhradně budoucí růst. Hlavní zaměření je na ocenění společnosti metodou Venture přístupu. Práce ukazuje, které proměnné vstupují do ocenění vybrané společnosti. Výsledkem je provedení čtenáře procesem ocenění mladé začínající společnosti a ukázání na specifika, která takové ocenění ze sebou nese. Práce zároveň může poskytnout základní rámcově ocenění pro vedení společnosti a pomoci v případném procesu hledání nového investora.