Optimalizace skladových zásob vybrané obchodní společnosti - Koranda, František (2019)
Práce popisuje historický vývoj řízení skladových zásob a logistiky a aktuální trendy v oboru.Dále práce obsahuje metodické základy analýzy a optimalizace skladových zásob obchodníchspolečností, základy statistické analýzy časových řad a predikce.Další částí práce je analýza procesů týkajících se logistiky a skladových zásob ve vybrané společnosti,analýza ABC založena na Paretově pravidlu a optimalizace řízení zásob pomocí „Economic OrderQuantity, service level a statistické predikce.Pro vypracování práce byl využit kancelářský balíček Office, skriptovací jazyk Python, přesnějidistribuce Anaconda a další nástroje.