Bezkontaktní platby - Pham, Ha Linh (2019)
Cílem této diplomové práce je poskytnout ucelený pohled na bezkontaktní platby.Diplomová práce se zabývá bezkontaktními platbami a jejími teoretickýmisouvislostmi. Nastíněna je historie platebních karet a jejich základní charakteristika.Dále je představena technologie NFC, na které jsou bezkontaktní platby založeny.Uvedeny jsou výhody a nevýhody či rizika spojená s takovými transakcemi.Významnou část práce tvoří analýza českého a zahraničního trhu bezkontaktních plateb.