Analýza současného stavu v odvětví finančních technologií - Poverjuc, Corina (2019)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou odvětví finančních technologií. Cílem této práce je upozornit na vývoj rozšiřujících se trendů ve sféře finančních technologií, současnou regulaci v EU související s finančními technologiemi a provést analýzu portfolia vybraných veřejně obchodovatelných FinTech společností. Pro tento účel jsem použila tabulky a grafy, které zachycují konkrétní veřejně dostupná data. V první kapitole jsem popsala základní charakteristiky FinTech společností. V druhé a třetí části jsem se zabývala vývojem trendů v odvětví finančních technologií, předpoklady, riziky, klasifikací a regulací FinTech. Následně jsem analyzovala portfolio vybraných veřejně obchodovatelných českých FinTech institucí.