Oceňování biotechnologických podniků - Tvrdek, Filip; Krabec, Tomáš, 1981-; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá metodikou oceňování biotechnologických podniků a jejich aktiv. Uvádí čtenáře do problematiky vymezení sektoru, výzkumu a vývoje léčiv a dalších relevantních skutečností. Je v ní navržen a zdůvodněn optimální přístup, vhodné metody a postup při ocenění biotechnologického podniku. Metody a postupy jsou rozebírány s přihlédnutím ke konkrétním datům, která jsou prezentována ve formě rešerše. Podrobně je řešena metoda stanovení diskontní míry a navržen jednoduchý model pro určení nákladů vlastního kapitálu na základě intenzity výdajů na výzkum a vývoj. V závěru práce je prezentována krátká případová studie ocenění reálného podniku.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses