Obiektywny charakter praw historii : z zagadnień marksistowskiej metodologii historiografii - Schaff, Adam, 1913-2006; Polska Akademia Nauk. Wydział I - Nauk Społecznych (Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1955)
Kniha představuje marxistický výklad objektivních zákonitostí historického vývoje a zabývá se metodologickými otázkami historiografie. Autor rozpracovává filozofické základy dějinného materialismu a obhajuje možnost vědeckého poznání dějin na základě objektivních společenských procesů.
Nad názvem: Polska Akademia Nauk, Wydział I Nauk Społecznych
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: historiografie; marxismus; historický materialismus; metodologie marxistické historiografie; monografie; historiography; Marxism; historical materialism; monographs