Komunistická strana Československa v boji za výstavbu a přestavbu národního hospodářství, za socialistickou industrialisaci země (1948-1953) - Opat, Jaroslav, 1924-2015 (Vysoká stranická škola při ÚV KSČ. Katedra dějin KSČ, 1955)
Kniha shrnuje ideologické a hospodářské kroky KSČ v letech 1948–1953, zaměřené na přechod k plánovanému hospodářství, znárodnění průmyslu a budování těžkého průmyslu.