Komunistická strana Československa v boji za výstavbu a přestavbu národního hospodářství, za socialistickou industrialisaci země (1948-1953) - Opat, Jaroslav, 1924-2015 (Praha : Rudé právo, vydavatelství Ústředního výboru KSČ, 1955)
Kniha shrnuje ideologické a hospodářské kroky KSČ v letech 1948–1953, zaměřené na přechod k plánovanému hospodářství, znárodnění průmyslu a budování těžkého průmyslu.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: Komunistická strana Československa; 1948-1953; národní hospodářství; industrializace; hospodářská politika; pětileté plány; Československo; monografie; přednášky; national economy; industrialization; economic policy; five-year plans; Czechoslovakia; monographs; lectures