Prokurátor v občanském soudním řízení - Štajgr, František, 1895-1972 (Právnické publikace, 1955)
Publikace se zabývá postavením a úlohou prokurátora v občanském soudním řízení v podmínkách československého právního řádu 50. let 20. století. Autoři analyzují právní úpravu účasti prokurátora v civilním procesu, vymezují jeho oprávnění, povinnosti a procesní postavení a věnují se otázkám ochrany socialistické zákonnosti a veřejného zájmu. Výklad je zasazen do dobového kontextu nově formovaného právního systému a reflektuje tehdejší pojetí role státu v soudním řízení.