Prokurátor v občanském soudním řízení - Štajgr, František, 1895-1972; Boura, Ferdinand, 1921-1957; Československo. Ministerstvo spravedlnosti. Právnický ústav (Praha : Orbis, 1955)
Publikace se zabývá postavením a úlohou prokurátora v občanském soudním řízení v podmínkách československého právního řádu 50. let 20. století. Autoři analyzují právní úpravu účasti prokurátora v civilním procesu, vymezují jeho oprávnění, povinnosti a procesní postavení a věnují se otázkám ochrany socialistické zákonnosti a veřejného zájmu. Výklad je zasazen do dobového kontextu nově formovaného právního systému a reflektuje tehdejší pojetí role státu v soudním řízení.
Nad názvem: Právnický ústav ministerstva spravedlnosti
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: občanské právo procesní; občanské soudní řízení; státní zastupitelství; veřejná žaloba; státní zástupci; Československo; monografie; law of civil procedure; civil procedure; public prosecutor's offices; public prosecution; public prosecutors; Czechoslovakia; monographs