Pilotní nasazení implementačního balíčku Analýza požadavků na software Základního profilu normy ISO/IEC 29110 na vybraném projektu - Hemžal, Adam; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá pilotním nasazením implementačního balíčku Analýza požadavků na software Základního profilu normy ISO/IEC 29110 na vybraném projektu v podniku do 25 zaměstnanců. Nasazení implementačního balíčku, které je hlavním cílem práce, se řídí podle metody obsažené v implementačním balíčku Výběr a provedení pilotního projektu. Balíček definuje celkem čtyři úkoly, které je nutné vykonat, a to zhodnocení příležitosti, plánování, provedení a vyhodnocení pilotního projektu. Pro lepší pochopení obsahu mezinárodních standardů a norem, je vytvořen model implementačního balíčku Analýza požadavků na software v jazyce ArchiMate. Tento model je využit při provedení pilotního projektu a poté je posouzena využitelnost modelu v podobě výhod a nevýhod, které se objevily při jeho využití. Přínosem práce je příklad realizace pilotního nasazení implementačního balíčku Analýza požadavků na software na reálném projektu a ArchiMate model tohoto balíčku, který lze využít v dalších podnicích a lze jej volně dle potřeb modifikovat.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses