Československé státní právo - Bartuška, Jan, 1908-1970 (Právnické publikace (Orbis), 1953)
Vysokoškolská učebnice podává soustavný výklad státního práva Československé republiky. Látka je rozdělena do těchto oddílů: Základní otázky čs. státního práva. Ústava 9. května. Společenské zřízení Československé republiky. Státní zřízení Československé republiky. Orgány Československé republiky. Základní práva a povinnosti občanů.