Československé státní právo - Bartuška, Jan, 1908-1970; Orbis (organizace); Československo. Ministerstvo spravedlnosti. Právnický ústav; Univerzita Karlova. Katedra správního práva (Praha : Orbis, 1953)
Vysokoškolská učebnice podává soustavný výklad státního práva Československé republiky. Látka je rozdělena do těchto oddílů: Základní otázky čs. státního práva. Ústava 9. května. Společenské zřízení Československé republiky. Státní zřízení Československé republiky. Orgány Československé republiky. Základní práva a povinnosti občanů.
Nad názvem: právnický ústav ministerstva spravedlnosti
Schváleno výnosem ministerstva školství ze dne 19. září 1953 č.j. 84.162/53 jako celostátní vysokoškolská učebnice
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: ústavní právo; ústava; ústřední orgány státní správy; Československo; učebnice vysokých škol; constitutional law; constitution; central government; Czechoslovakia; textbooks (higher)