Osnovy kommunističeskoj morali - Šiškin, Aleksandr Fedorovič (Gosudarstvennoje izdatel'stvo političeskoj literatury, 1955)
Publikace představuje teoretické základy komunistické morálky v kontextu sovětské filozofie. Autor analyzuje ideologické principy, etické normy a společenské hodnoty formované marxisticko-leninskou doktrínou, s důrazem na výchovu jednotlivce v socialistické společnosti.