Die Zerstörung der Vernunft : der Weg des Irrationalismus von Schelling zu Hitler - Lukács, György, 1885-1971 (Berlin : Aufbau-Verlag, 1955)
Kniha maďarského filozofa Györgye Lukácse představuje marxistickou kritiku iracionalistických směrů moderní evropské filozofie od Schellinga po Nietzscheho a Heideggera. Ukazuje, jak tyto myšlenkové proudy přispěly k ideologickému vzestupu fašismu a nacismu v Německu.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 19.-20. století; německá filozofie; iracionalismus; marxismus; sociologické teorie; monografie; 19th-20th centuries; German philosophy; irrationalism (philosophy); Marxism; sociological theories; monographs