Protivorečija meždu imperialističeskimi deržavami na sovremennom ètape - Dragilev, M. S. (Michail Samuilovič) (Moskva : Gosudarstvennoje izdatel'stvo političeskoj literatury, 1954)
Publikace sovětského autora se zabývá rozpory mezi imperialistickými mocnostmi v soudobé etapě vývoje kapitalismu. Na základě marxisticko-leninské teorie analyzuje ekonomické a politické příčiny soupeření hlavních kapitalistických států, jejich boj o sféry vlivu, trhy a zdroje surovin a proměny mezinárodních vztahů po druhé světové válce. Autor interpretuje tyto konflikty jako projev strukturálních rozporů imperialismu a součást globálního třídního zápasu.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: od 1945; velmoci; imperialismus; mezinárodní hospodářské vztahy; surovinová politika; kapitalistické země; studie; 1945-; great powers; imperialism; international economic relations; raw material policy; capitalist countries; studies