Prohloubení krise imperialistické koloniální soustavy po druhé světové válce - Maslennikov, Vjačeslav Aleksandrovič, 1894-1968; Miller, Robert; Institut èkonomiki (Akademija nauk SSSR) (V Praze : Státní nakladatelství politické literatury, 1955)
Sborník statí zkoumá prohlubování krize imperialistické koloniální soustavy po druhé světové válce. Analyzuje politické, ekonomické a společenské příčiny rozpadu koloniálního systému a jeho dopady na mezinárodní vztahy v poválečném světě, zejména v kontextu národně osvobozeneckých hnutí a proměn světové politiky.
Přeloženo z ruštiny
Nad názvem: Akademie věd SSSR, ekonomický institut
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Keywords: od 1945; imperialismus; kolonialismus; hnutí za nezávislost; dekolonizace; světová politika; Čína; Vietnamská demokratická republika; Korejská lidově demokratická republika; rozvojové země; sborníky; 1945-; imperialism; colonialism; autonomy movements; decolonisation; world politics; China; Vietnam (Democratic Republic); Korea (North); developing countries