Co je imperialismus - Arzumanjan, Anušavan Agafonovič, 1904-1965; Wagnerová, Eva (V Praze : Státní nakladatelství politické literatury, 1955)
Kniha vysvětluje imperialismus jako nejvyšší stadium kapitalismu, charakterizované monopolizací, finančním kapitálem a expanzí do kolonií. Zdůrazňuje jeho roli jako zdroje válek a vykořisťování a obhajuje nutnost jeho překonání socialistickou cestou.
Přeloženo z ruštiny
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: imperialismus; antikapitalismus; pojednání; imperialism; anti-capitalism; essays