Hospodárske zmluvy - Spišiak, Ján, 1901-1981 (Slovenské vydavateľstvo politickej literatúry, 1955)
Publikace podává systematický výklad hospodářských smluv jako základního právního nástroje řízení socialistického hospodářství. Autor se zaměřuje na právní povahu, funkce a typy hospodářských smluv, jejich uzavírání, plnění a odpovědnost za porušení závazků v podmínkách plánované ekonomiky. Kniha slouží jako odborná příručka pro právní praxi i studium hospodářského práva v Československu 50. let.