Hospodárske zmluvy - Spišiak, Ján, 1901-1981; Slovensko (Československo). Ministerstvo spravodlivosti. Právnický ústav (Bratislava : Slovenské vydavateľstvo politickej literatúry, 1955)
Publikace podává systematický výklad hospodářských smluv jako základního právního nástroje řízení socialistického hospodářství. Autor se zaměřuje na právní povahu, funkce a typy hospodářských smluv, jejich uzavírání, plnění a odpovědnost za porušení závazků v podmínkách plánované ekonomiky. Kniha slouží jako odborná příručka pro právní praxi i studium hospodářského práva v Československu 50. let.
"V Slovenskom vydavateľstve politickej literatúry vydal Právnický ústav Ministerstva spravodlnosti, oddelenie V Bratislave"—Tiráž
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstříky
Keywords: hospodářské právo; smluvní právo; právní smlouvy; socialistické hospodářství; hospodářské smlouvy; monografie; corporation law; contract law; contracts; socialist economy; monographs