Mezinárodní veletrhy a jejich pozice v moderním světě obchodu - Němec, Adam (2019)
Diplomová práce se věnuje mezinárodním veletrhům a jejich pozici v moderním světě obchodu. Je strukturována do třech hlavních kapitol, ke kterým náleží několik dílčích podkapitol. První část se zabývá teoretickým úvodem do problematiky mezinárodních veletrhů. Kategorizuje veletrhy z marketingového pohledu a zabývá se aktuálními trendy v oboru. Druhá kapitola popisuje jednotlivé kroky pro úspěšnou účast na mezinárodním veletrhu a mimo jiné se soustřeďuje i na nákladovou stránku, možnou finanční podporu a veletržnictví v České republice. Závěrečná kapitola je souhrnem odpovědí z expertních rozhovorů se čtyřmi zástupci společností, kteří se z pozice vystavovatelů aktivně účastnili mezinárodních veletrhů. V závěru kapitoly jsou jednotlivé odpovědi srovnány mezi sebou i s teoretickými předpoklady z úvodu diplomové práce.