Mezinárodní veletrhy a jejich pozice v moderním světě obchodu - Němec, Adam; Král, Petr, 1979-; Vokáč, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se věnuje mezinárodním veletrhům a jejich pozici v moderním světě obchodu. Je strukturována do třech hlavních kapitol, ke kterým náleží několik dílčích podkapitol. První část se zabývá teoretickým úvodem do problematiky mezinárodních veletrhů. Kategorizuje veletrhy z marketingového pohledu a zabývá se aktuálními trendy v oboru. Druhá kapitola popisuje jednotlivé kroky pro úspěšnou účast na mezinárodním veletrhu a mimo jiné se soustřeďuje i na nákladovou stránku, možnou finanční podporu a veletržnictví v České republice. Závěrečná kapitola je souhrnem odpovědí z expertních rozhovorů se čtyřmi zástupci společností, kteří se z pozice vystavovatelů aktivně účastnili mezinárodních veletrhů. V závěru kapitoly jsou jednotlivé odpovědi srovnány mezi sebou i s teoretickými předpoklady z úvodu diplomové práce.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses