Analýza nákupního chování na trhu biopotravin - Jarošová, Markéta; Sadílek, Tomáš; Hradský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Ekologické zemědělství může výrazně napomoci ochraně životního prostředí, jelikož významně přispívá k trvale udržitelnému rozvoji. Mimo jiné, produkce biopotravin představuje výhodu v menším narušování životního prostředí a zachování biodiverzity, jejíž snižování může vést k poklesu přírodního bohatství a omezení ekosystémových služeb. Hlavním cílem této bakalářské práce je zjištění postojů spotřebitelům k biopotravinám a ekologickém zemědělství. Mezi vedlejší cíle se řadí určení motivátorů spotřebitelů k zakoupení biopotravin a faktorů ovlivňující jejich nákup. Výzkum byl zaměřený na respondenty generace Y žijících v Praze a okolí, kteří byli osloveni formou dotazníkového šetření. K dosažení cíle bakalářské práce byla využita analýza dat spočívající ve třídění druhého stupně a analýze rozptylu. Na základě výsledků dotazníkového šetření byly vytvořeny návrhy a doporučení.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses