Propaganda v online prostředí : referendum o Brexitu - Hájek, Jan (2019)
Práce se zabývá aktuálním problémem současné technologické společnosti, a to propagandou v online prostředí. Hlavním cílem práce bylo zjistit, zdali komunikace vybraných aktérů kampaně směrem k britským voličům splňovala znaky propagandy. Teoretická část vychází z autorů publikujících od začátku 20. století, na jejichž základě následně autor této práce vypracoval vlastní teoretické východisko, se kterým je dále pracováno v analytické části. Teorie je pak aplikována při analýze příspěvků na sociální síti Twitter, publikovaných jednotlivými aktéry kampaně před referendem o Brexitu. Samotná analýze poté u některých aktérů kampaně znaky propagandy objevila.