Využití jazyka Kotlin pro vývoj serverových aplikací - Schrek, Ondřej; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Král, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce zkoumá a hodnotí možnosti využití programovacího jazyka Kotlin při vývoji serverových aplikací. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána historie serverového vývoje sahající na prvopočátků až po současnost, jež je zaměřená zejména z pohledu využívání programovacích jazyků. V další kapitole jsou uvedeny aktuální trendy ve vývoji serverových aplikací. V poslední kapitole teoretické části jsou popsány webové frameworky a jejich funkce. V praktické části práce jsou nejprve vybrány webové frameworky, které se hodnotily. Dále jsou stanovena hodnotící kritéria, ke kterým jsou určeny váhy dle Fullerovy metody. V jednotlivých kapitolách jsou zvolené webové frameworky popsány a ohodnoceny dle definovaných kritérií. Samostatná kapitola popisuje jejich výkonnostní testování. Praktická část je zakončena vyhodnocením a shrnutím všech získaných poznatků během testování webových frameworků. Závěr práce shrnuje celý průběh zpracovávání, míru naplnění předem stanovených cílů a nastiňuje možnosti, jak lze práci využít, nebo na ni navázat.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses