Analýza síťového provozu v univerzitní síti pomocí honeypotů a integrace do systému Warden - Doležal, Ondřej (2019)
Práce se zabývá možností detekce hrozeb a anomálií v typické rozlehlé sítí v univerzitním prostředí, vymezuje problematiku zabezpečení sítě a možné hrozby. Práce představuje řešení honeypotů a zabývá se praktickou aplikací těchto zařízení do sítě a vyhodnocením nasbíraných dat. Dále jejich následnou integraci do systému pro sdílení o detekovaných informacích se jménem Warden, který je spravován organizací CESNET.