Analýza síťového provozu v univerzitní síti pomocí honeypotů a integrace do systému Warden - Doležal, Ondřej; Palovský, Radomír, 1959-; Kaliková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Práce se zabývá možností detekce hrozeb a anomálií v typické rozlehlé sítí v univerzitním prostředí, vymezuje problematiku zabezpečení sítě a možné hrozby. Práce představuje řešení honeypotů a zabývá se praktickou aplikací těchto zařízení do sítě a vyhodnocením nasbíraných dat. Dále jejich následnou integraci do systému pro sdílení o detekovaných informacích se jménem Warden, který je spravován organizací CESNET.
Vedoucí práce: Radomír Palovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses