Dopravní systém Skotska - Hartigová, Dominika; Mervart, Michal, 1977-; Vojtíšek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem diplomové práce je stanovit vhodnou variantu splňující předem stanovená kritéria, v rámci osobní přepravy z pohledu cestujícího v relaci Česká republika – Velká Británie/Skotsko, pomocí analýzy a popisu dopravního systému a jednotlivých druhů dopravy. Teoretická část práce se zabývá osobní dopravou z hlediska čtyř druhů dopravy – železniční, silniční, vodní a letecké, a to v kontextu historického vývoje a současného stavu dopravy. Praktická část práce je věnována geografické charakteristice Skotska, historii dopravy na území Velké Británie a Skotska a taktéž detailní analýze jednotlivých druhů dopravy. V neposlední řadě se práce věnuje analýze osobní dopravy v relaci Česká republika – Velká Británie/Skotsko. Výsledkem této analýzy je výběr nejvhodnější varianty způsobu osobní dopravy. Přínosem práce je poté zorientování se v tamější dopravě pro cestující do vybraných oblastí Skotska.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses