Digitální nomádství v ČR - Kolínská, Jana; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá pojem digitálního nomádství, které je nyní především z důvodu rozvoje technologií dostupnější širšímu okruhu pracovníků a především v posledních letech nabývá na popularitě. Cílem práce je identifikovat potřeby a faktory, které ovlivňují digitální nomády při rozhodování o své budoucí nomádské destinace. Práce je rozdělena do teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá řízením lidských zdrojů, postupným nástupem nových generací na pracovní trh a rostoucím požadavkem na pracovní flexibilitu. Dále definuje pojem digitálního nomádství a popisuje jakým způsobem digitální nomádi fungují a jaké problémy s tímto způsobem práce vyvstávají. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření, kde respondenty jsou digitální nomádi z celého světa. Návrhová část za použití teoretické části na základě výstupu dotazníkového šetření prezentuje doporučení, která povedou ke zvýšení atraktivnosti České republiky z pohledu možné budoucí destinace digitálních nomádů.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses