Praxe zasílání remitencí z ČR do Vietnamu a jejich význam pro tamní ekonomiku a společnost. - Doan, Chi Lan; Fleissner, Kamil; Švec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Předkládaná práce si klade za cíl zmapovat remitenční toky z ČR do Vietnamu. S využitím polostrukturovaných rozhovorů a dotazníkového šetření byly analyzovány otázky spojené s motivací k zasílání remitencí a s jejich socioekonomickým dopadem v cílové destinaci. Zkoumány byly též preferované metody převodů a jejich využití. Z výpovědí zástupců vietnamské komunity žijících v ČR a příjemců remitencí žijících ve Vietnamu bylo zjištěno, že remitence proudící do Vietnamu jsou primárně využívány k okamžité spotřebě. V neposlední řadě se předkládaná práce snažila ověřit předpoklad o genderově podmíněných odlišnostech v remitenčním chování zasílatelů i příjemců. Výsledky realizovaného výzkumu potvrzují, že rozdíly mezi jednotlivým pohlavím se vyskytují i mezi Vietnamskými remitenty.
Vedoucí práce: Kamil Fleissner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses