Příčiny významných příjmových nerovností v Peru a možnosti řešení - Zbořilová, Kristýna (2019)
Cílem diplomové práce je zjištění příčin významných příjmových nerovností v Peru a následné navržení možných řešení těchto příčin nerovností. K dosažení cíle je využita historicko-logická metoda a deskripce. První kapitola se zabývá obecně nerovností. Na začátku je definovaná nerovnost a následně jsou uvedeny její druhy. V rámci další podkapitoly jsou nastíněny způsoby měření příjmové nerovnosti. V následujících třech podkapitolách jsou příčiny příjmových nerovností rozděleny z pohledu ekonomického, sociálního a institucionálního. Druhá kapitola se zabývá příčinami příjmových nerovností z historického hlediska, a to od období kolonizace. V rámci třetí kapitoly jsou navržena možná řešení tohoto problému.