Příčiny významných příjmových nerovností v Peru a možnosti řešení - Zbořilová, Kristýna; Sejkora, Jiří, 1985-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem diplomové práce je zjištění příčin významných příjmových nerovností v Peru a následné navržení možných řešení těchto příčin nerovností. K dosažení cíle je využita historicko-logická metoda a deskripce. První kapitola se zabývá obecně nerovností. Na začátku je definovaná nerovnost a následně jsou uvedeny její druhy. V rámci další podkapitoly jsou nastíněny způsoby měření příjmové nerovnosti. V následujících třech podkapitolách jsou příčiny příjmových nerovností rozděleny z pohledu ekonomického, sociálního a institucionálního. Druhá kapitola se zabývá příčinami příjmových nerovností z historického hlediska, a to od období kolonizace. V rámci třetí kapitoly jsou navržena možná řešení tohoto problému.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses