Vstup generace Z na trh práce - Zajícová, Petra (2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématikou vstupu generace Z na trh práce. Cílem práce je na základě analýzy zhodnotit pracovní očekávání, preference a motivaci generace Z a dle tohoto poznatku vytvořit doporučení firmám, jak s touto generací komunikovat a jak ji motivovat. Tento cíl je dosažen pomocí dotazníkového šetření. V první kapitole je definován trh práce včetně jeho segmentace. Druhá kapitola se zabývá pracovní motivací. Třetí kapitola vymezuje a blíže charakterizuje generace X, Y a Z. Ve čtvrté kapitole jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkové šetření včetně doporučení firmám.