Firemní kultura v managementu podnikatelského subjektu ADLER - Petrová, Zita (2019)
Cílem bakalářské práce je najít možnosti zefektivnění činností podnikatelského subjektu ADLER ve vazbě na jeho firemní kulturu. V úvodu práce je teoreticky charakterizována firemní kultura, její význam, typy a trendy. Následně je firma ADLER představena od počátků jejího vzniku až do současnosti. Na základě interních podkladů poskytnutých majitelem firmy je důkladně zanalyzována nynější podoba firemní kultury v podnikatelském subjektu. Závěrečná část práce slouží k přímému oslovení jednotlivých členů, kteří se na firemní kultuře podílí. Postupně je věnována pozornost velkoobchodním zákazníkům firmy, hlavnímu dodavateli a zaměstnancům firmy. Praktická část vychází z dotazníkového šetření provedeného mezi zákazníky a neformálních rozhovorů s dodavatelem a zaměstnanci. Přínosem je navržení změn a doporučení, které firma aplikovala ve vztahu k zákazníkům, dodavateli a zaměstnancům, jejichž efektivita je dále zkoumána.