Trendy v poskytování ODA v Kambodži - Karmelitová, Michaela (2019)
Cílem diplomové práce je zhodnocení současných trendů v poskytování ODA v Kambodži, a to v kontextu obecných trendů. První část práce zahrnuje základní východiska, kde jsou vymezeny rozvojové země, definována rozvojová spolupráce a popsán její vývoj v čase. Také jsou zde zhodnoceny trendy v rozvojové spolupráci ve světě. Druhá část práce pojednává o samotné Kambodži, nastiňuje historické pozadí a socioekonomickou situaci země. Vyhodnocení trendů autorka provádí metodou analýzy toků ODA.