Trendy v poskytování ODA v Kambodži - Karmelitová, Michaela; Sejkora, Jiří, 1985-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem diplomové práce je zhodnocení současných trendů v poskytování ODA v Kambodži, a to v kontextu obecných trendů. První část práce zahrnuje základní východiska, kde jsou vymezeny rozvojové země, definována rozvojová spolupráce a popsán její vývoj v čase. Také jsou zde zhodnoceny trendy v rozvojové spolupráci ve světě. Druhá část práce pojednává o samotné Kambodži, nastiňuje historické pozadí a socioekonomickou situaci země. Vyhodnocení trendů autorka provádí metodou analýzy toků ODA.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses