Podnikatelský plán v oblasti e-commerce pobyt ve tmě - Bednář, Jan (2019)
Tento podnikatelský plán se zabývá službou pro pobyt ve tmě. Cílem práce je zjistit, zdali daný podnikatelský plán je realizovatelný za podmínky návratnosti vložených prostředků do 5 let. Dále podnikatelský plán řeší výzkumné otázky:Jaký bude počáteční vstupní kapitál k realizaci podnikatelské plánu? Jaké jsou vyhlídky na zisk v 1./2./3./4./5. roce? Jaká jsou rizika celého podnikatelského plánu? Jaká je konkurence? Jaká bude marketingová a komunikační strategie pro oslovení cílové skupiny?Použité metody jsou: analýza trhu, analýza konkurence, marketingová a obchodní strategie. Dále bylo v práci použito dotazníkové šetření a metoda měření rezervačního kalendáře.Výsledky výzkumu jsou: počáteční investice 800tis. Vyhlídky na zisk jsou od 2 po 4 rok záleží na vnitřních a vnějších vlivech. Riziko plánu je hlavně v poklesu HDP a větší konkurenci. Konkurence je úspěšná - je zde převis poptávky nad nabídkou. Marketingová a komunikační strategie bude řešit cenu, umýstění provozovny, tvorbu webových stránek, přími marketing a výstavy. Cíl práce byl splněn bylo zjištěno, že podnikatelský plán je realizovatelný a návratnost investice je ve 4 roce.