Marketingová komunikácia medzinárodného festivalu "Praha srdce národov" - Štefanisková, Alexandra; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá marketingovou komunikáciou v oblasti kultúry. Predmetom skúmania je medzinárodný folklórny festival „Praha srdce národov“, odohrávajúci sa v hlavnom meste Českej republiky už 22 rokov. Cieľom práce je na základe teoretických poznatkov analyzovať súčasnú marketingovú komunikáciu tohto podujatia a pomocou vlastného výskumu navrhnúť odporúčania pre optimalizáciu prezentácie festivalu navonok. Prvá kapitola práce ponúka teoretické východiská danej problematiky. V druhej kapitole sú najskôr predstavení hlavní organizátori festivalu a potom aj festival samotný. Tretia kapitola je venovaná analýze výsledkov dotazníkového šetrenia a vlastným odporúčaniam smerom k zlepšeniu komunikácie udalosti. Analýzou primárnych dát sa potvrdili dve vopred stanovené hypotézy. Bolo odhalené, že povedomie o festivale je napriek jeho dlhoročnej existencii nízke, ale záujem o podujatie je aj tak viditeľný. Medzinárodný festival „Praha srdce národov“ by sa mal usilovať o zdokonaľovanie svojej komunikácie smerom k širokej verejnosti s použitím moderných komunikačných nástrojov.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses