Návratová politika EU : účinný nástroj pro řešení nelegální migrace? - Kohoutová, Žaneta; Procházková Iliniţchi, Cristina; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Návratová politika je nedílnou součástí migrační a azylové politiky EU. Přispívá tak k naplnění cíle spravedlivého a transparentního řízení migračních toků v EU. Návratová politika EU je založena na směrnici o navracení, která určuje pravidla pro navracení neoprávněně pobývajících státních příslušníků třetích zemí. Cílem práce je zhodnotit nastavená návratové politiky EU od vzniku návratového fondu v roce 2008 až do současnosti.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses