Mezigenerační spolupráce a diskriminace - Hammerbauer, Martin; Žamberský, Pavel; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zabývá interakcí mladé a starší generace Čechů se syrským uprchlíkem, a to prostřednictvím tzv. hry na diktátora. Pomocí experimentu zkoumá přítomnost diskriminace a její změny při získání pozitivních informací o daném cizinci. V teoretické části popisuje základy behaviorální ekonomie a zásady ekonomických experimentů, a také demografické změny v Evropě ve 21. století a diskriminaci v ekonomické literatuře.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses