Komparace statistik v cestovním ruchu - Hanusková, Marcela; Herget, Jan; Špaček, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou veřejně dostupných statistik v cestovním ruchu. Blíže se pak soustředí na Marketingový informační systém a statistiky využívající geolokační signalizační data mobilního operátora. Za pomoci dotazování osob pracujících v administrativě cestovního ruchu, nejčastěji v destinačních managementech a rozhovorů s odborníky bylo zjišťováno, jakým způsobem jsou využívána statistická data v cestovním ruchu v České republice, jaké mají nedostatky a následně byl vyhodnocen jejich aktuální stav. Návazně na to jsou navržena konkrétní opatření pro optimalizaci těchto statistik a usnadnění práce zainteresovaných osob.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses