Překážky v informačních a komunikačních technologiích na trzích EU a USA a jejich dopad na vzájemný obchod - Růžičková, Anna (2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na překážky v informačních a komunikačních technologiích v EU a USA a jejich dopad na vzájemný obchod. V rámci práce jsou okomentovány trendy současného digitálního obchodu z pohledu e-commerce i digitálních a digitálně zprostředkovaných služeb a jsou popsány největší současné výzvy světové digitální ekonomiky. Dále pak práce analyzuje opatření Evropské unie a Spojených států amerických na digitálním trhu a jejich přístup k regulaci digitálního trhu obecně. Nakonec se práce zaměřuje na vliv konkrétních opatření a možnosti harmonizace těchto odlišných regulačních opatření v rámci transatlantického digitálního trhu.