Překážky v informačních a komunikačních technologiích na trzích EU a USA a jejich dopad na vzájemný obchod - Růžičková, Anna; Antal, Jarolím, 1986-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na překážky v informačních a komunikačních technologiích v EU a USA a jejich dopad na vzájemný obchod. V rámci práce jsou okomentovány trendy současného digitálního obchodu z pohledu e-commerce i digitálních a digitálně zprostředkovaných služeb a jsou popsány největší současné výzvy světové digitální ekonomiky. Dále pak práce analyzuje opatření Evropské unie a Spojených států amerických na digitálním trhu a jejich přístup k regulaci digitálního trhu obecně. Nakonec se práce zaměřuje na vliv konkrétních opatření a možnosti harmonizace těchto odlišných regulačních opatření v rámci transatlantického digitálního trhu.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses